Kennel Dreamwishes  

uppfödning av               

Kromfohrländer Kleinspitz

 

Vi planerar att ha Kromfohrländervalpar  2017 samt Mittelspitzvalpar. Om du är intresserad av att veta mer om någon av kullarna är du välkommen att höra av dig till mig på: mail: dreamwishes@outlook.com eller telefon 076- 311 38 67

 

Vi planerar två kullar med Kromfohrländer strävhår och två kullar med Kromfohrländer släthår samt en kull Mittelspitz under år 2017. Kombinationerna vi planerar att göra finns nedan och först är de två kullar som vi förhoppningsvis väntar nu:

 

SE UCH, DK UCH Wersal Rojber

Ögonspeglad - utan anmärkning

Patella 0/0

Import Polen

"Wersy" har även Cert i Tyskland. Han behöver bara ett Cacib till taget tidigast i januari så blir han C.I.B. !

Sättertorpets Niccolina

Ögonspeglad- Utan anmärkning

Patella 0/0

Utställd officiellt (tyvärr bara en gång och hade då dubbla hörntänder Men Ska ställas mer för hon ser riktigt bra ut)

 

Här är de två på deras lyckade date. Visst är dom söta :) Ser fram emot valparna som kommer bli Bedårande. Väntar mig Snygga valpar 1/2 2017 som kommer få fin färg och päls.

 

Amir von der Rohnheide

Tysk import och boendes i Danmark

Ögonspeglad 2016-11-14- Utan anmärkning

Patella 0/0

Hyperkeratos - två normala gener- Icke bärare

3 Tyska Cert, 1 Danskt Cert, 1 Svenskt Cert

 

SE UCH, DK UCH, DK V-15 Dreamwishes Anita

Ögonspeglad 2015-08-26 Utan anmärkning

Hyperkeratos - utan anmärkning (två normala gener, icke bärare)

 

Släthåriga valpar väntas 20/1. Denna kull ser jag fram emot enormt mycket. Tror det kommer bli väldigt snygga valpar med en toppenmentalitet. Både Amir och Anita är sådana trevliga, sociala samt supersnygga hundar så det kan inte bli så mycket annat än superBra. Jag har många som står i kö till denna kullen så i första hand vill jag att ni som står i kö, hör av er till mig när ni ser att Anita har valpat. Jag kommer att uppdatera bloggen så fort hon gjort det. Vill att ni håller tummarna att det går bra!

 

SE UCH, Nord V-11 Alf  Vom Seidenen Band, Import från Tyskland, Ögonspeglad UA, Patella UA, HFH- A Normal Homozygous x Dreamwishes Olga, 2 Cert, HFH-A Normal Homozygous, ögon valp UA och 2016-10-26 utan anmärkning. Samtliga valpar i denna kullen kommer att vara Icke bärare av hyperkeratos.

 

 

 Huset Kromi's Bastian ögonspeglad utan anmärkning, Import från Danmark x Dreamwishes Petra, Cert, HFH-A Normal Homozygous, Ögon: UA som valp och 2016-10-26 utan anmärkning

 

 DK UCH, SE UCH, NO UCH, C.I.B. , VDH UCH, Europasieger 2015-16, Bundessiger 2015-16 Caius vom Glatten Kiesel. Ögon: UA. Höfter och armbågar: UA. HFH-A Normal Homozygous, Patella UA x SE UCH, DK UCH, DK V-15 Dreamwishes Anita, Ögon UA, HFH-A Normal Homozygous. Samtliga valpar kommer att vara Icke bärare av hyperkeratos. Denna kombinationen är lagd på framtiden, inget fastställt år än.

 

 Gauner vom Schloss Judenau , HFH-A Normal Homozygous, Cert, (Bor i österike) x SE UCH Emilero's Ally at Dreamwishes , Ögon UA 2016-05-16, HFH-A Normal Homozygous, Patella UA. Samtliga valpar i denna kullen kommer att vara Icke bärare av hyperkeratos. Jag förväntar mig att Ally ska löpa i februari så går det som det ska så jag kommer iväg till österike kommer vi ha släthårsvalpar i april och leveransklart i  juni.

 Mer foton på Snygga Gauner. Han är min Gurkans helbror så lite lika är dom allt. Tror att Gurkan är lite större men Gauner är nog grövre. Mer info om Gauner:

 

 Beräknad valpning 1 maj-16. Leveransklara valpar finns då 8v senare.

C.I.B. SE UCH, NO UCH, DK UCH, DK V-15 Alobelin Cosmos

Kipazin Just a Prank x EE CH, FI UCH Andromeda

Ögonspeglad Utan anmärkning 2015- 08- 25

HFH-A - Normal homozygous

 

 

DK V-15 Dreamwishes Anita

 Aron Vom Schloss Judenau x  SE UCH Emilero's Ally at Dreamwishes

Ögonspeglad utan anmärkning 2015-08-25

4 x CK, 2 x Cert, CACIB samt Cert och CACIB från Danmark.

HFH-A Normal homozygous

 

Ja då väntar vi valpar mellan Anita och Pentu. Ser fram emot denna kombination Mycket och förväntar mig att få Mycket Snygga hundar med en Bra mentalitet.

 De har två olika hårlag. Pentu är strävhårig och Anita är släthårig. Den strävhåriga pälsen är dominant så det kommer enbart att födas strävhår (om nu inte Pentu skulle vara anlagsbärare för släthår) Det innebär att det kommer att födas både strävhårsvalpar som Inte bär på släthårsgenen samt valpar som Bär på släthårsgenen. Släthår är oftast mildare i sitt temperament än strävhåren så vissa av valparna borde få lite släthårstemperament- inte fullt så tuff som strävhåren. Jag som är uppfödare av både slät- och strävhår gör den här kombinationen för att jag ska spara (givetvis) en tik valp som bär på släthårsgenen. Detta blir ett sätt att få fram fler släthår, då de är extremt ovanlig i världen. Eftersom både Pentu o Anita Inte är anlagsbärare för hyperkeratos föds samtliga valpar till att Inte bli anlagsbärare de heller. Uppdaterat: Tyvärr så blev det inga valpar ifrån denna kombinationen så än så länge har det ej födits några valpar från korsade hårlag i Sverige men det kommer det med all säkerhet att göras. Rasen är väldigt liten och de släthåriga är extremt få i antal så framförallt släthåren behöver strävhåren för att finnas kvar men man kan även se att släthåren gör gott för strävhåren på en massa sätt.

 

Är du intresserad av en valp ifrån någon av ovanstående kombinationer? Välkommen att höra av dig till mig för vidare info!

Eller om du är intresserad av att köpa en strävhårig kromfohrländer så fort som möjligt? Kontakta Lena Nälgård 070- 697 57 09 (som är en valpköpare till mig med väldigt fina hundar) eller Kia Lander 073-043 49 67, kennel Rednal (har parat sin tik som har min hane "Viggo" som pappa)

 

Både Lena och Kia har dräktiga strävhårstikar nu.